Proszę używać tego identyfikatora do cytowań lub wstaw link do tej pozycji:
http://hdl.handle.net/11320/17133
Pełny rekord metadanych
Pole DC | Wartość | Język |
---|---|---|
dc.contributor.author | Bołtromiuk, Artur | - |
dc.date.accessioned | 2024-08-21T11:48:36Z | - |
dc.date.available | 2024-08-21T11:48:36Z | - |
dc.date.issued | 1999 | - |
dc.identifier.citation | Zmiany w rolnictwie i jego otoczeniu w latach dziewięćdziesiątych, pod red. Barbary Kożuch, Białystok 1999, s. 91-105 | pl |
dc.identifier.isbn | 83-87884-11-1 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11320/17133 | - |
dc.description | Zdigitalizowano i udostępniono w ramach projektu pn. Rozbudowa otwartych zasobów naukowych Repozytorium Uniwersytetu w Białymstoku – kontynuacja, dofinansowanego z programu „Społeczna odpowiedzialność nauki” Ministra Edukacji i Nauki na podstawie umowy BIBL/SP/0040/2023/01. | pl |
dc.language.iso | pl | pl |
dc.publisher | Wydawnictwo Uniwersytetu w Białymstoku | pl |
dc.title | Kształtowanie się popytu na żywność ekologiczną | pl |
dc.type | Book chapter | pl |
dc.rights.holder | Copyright © by Wydział Ekonomiczny Uniwersytetu w Białymstoku, Białystok 1998 | pl |
dc.description.references | Brombacher J., Hamm U.: Was kostet eine Ernährung mit Lebensmitteln aus alternativen Landbau? „Ökologie und Landbau", 1990, nr 75. | pl |
dc.description.references | Brul P.: Potencjalny rynek dla żywności ekologicznej produkowanej w Polsce w krajach Unii Europejskiej, [w:] Rolnictwo ekologiczne i integrowane. Raport - 1995. Wyd. Fundacji Rozwój SGGW, Warszawa 1995. | pl |
dc.description.references | Daw M., Freitas A: Przegląd rynku żywności ekologicznej w Wielkiej Brytanii, [w:] Rolnictwo ekologiczne i integrowane. Raport -1995. Wyd. Fundacji Rozwój SGGW, Warszawa 1995. | pl |
dc.description.references | Lohr L.: Implications of Organic Certification for Market Structure and Trade. Paper prepared for "Emergence of U.S. Organic Agriculture - Can We Compete?", a principal paper session at the AAEA annual meeting. Salt Lake City 1998. | pl |
dc.description.references | Łuczka-Bakuła W.: Dystrybucja żywności ekologicznej w krajach Unii Europejskiej. „Handel Wewnętrzny", 1994, nr 1. | pl |
dc.description.references | Łuczka-Bakuła W.: Świadomość i zachowanie ekologiczne konsumentów a ekorozwój, [w:] Mechanizmy i uwarunkowania ekorozwoju. PB, Białystok 1996. | pl |
dc.description.references | Łuczka-Bakuła W.: Uwarunkowania produkcji i konsumpcji żywności ekologicznej. Zeszyty Naukowe - Seria II, Zeszyt 142, AE w Poznaniu, Poznań 1995. | pl |
dc.description.references | Metera D., Bednarek A.: Aktualny stan handlu produktami ekologicznymi w Polsce, [w:] Rolnictwo ekologiczne i integrowane. Raport - 1995. Wyd. Fundacji Rozwój SGGW, Warszawa 1995. | pl |
dc.description.references | Runowski H.: Ograniczenia i szanse rolnictwa ekologicznego. SGGW, Warszawa 1997. | pl |
dc.description.references | Treager A.E.: An Investigation of the Demand for Organically Grown Produce. University of Edinburgh, Scottisch Agricultural College, Mphil, 1993. | pl |
dc.description.references | Vohrer M.: Ökologische Markwirtschaft in Europa. Nomos Verlagsgesellschaft, Baden-Baden 1992. | pl |
dc.description.references | Zysnarska E.: Ekonomiczne uwarunkowania rozwoju produkcji żywności wytwarzanej metodami ekologicznymi. UMK, Toruń 1996. | pl |
dc.description.firstpage | 91 | pl |
dc.description.lastpage | 105 | pl |
dc.identifier.citation2 | Zmiany w rolnictwie i jego otoczeniu w latach dziewięćdziesiątych, pod red. Barbary Kożuch | pl |
Występuje w kolekcji(ach): | Książki / Rozdziały (WUwB) Książki/Rozdziały (WEiF) |
Pliki w tej pozycji:
Plik | Opis | Rozmiar | Format | |
---|---|---|---|---|
A_Boltromiuk_Ksztaltowanie_sie_popytu_na_zywnosc_ekologiczna.pdf | 758,28 kB | Adobe PDF | Otwórz |
Pozycja jest chroniona prawem autorskim (Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone)