REPOZYTORIUM UNIWERSYTETU
W BIAŁYMSTOKU
UwB

Proszę używać tego identyfikatora do cytowań lub wstaw link do tej pozycji: http://hdl.handle.net/11320/17133
Pełny rekord metadanych
Pole DCWartośćJęzyk
dc.contributor.authorBołtromiuk, Artur-
dc.date.accessioned2024-08-21T11:48:36Z-
dc.date.available2024-08-21T11:48:36Z-
dc.date.issued1999-
dc.identifier.citationZmiany w rolnictwie i jego otoczeniu w latach dziewięćdziesiątych, pod red. Barbary Kożuch, Białystok 1999, s. 91-105pl
dc.identifier.isbn83-87884-11-1-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11320/17133-
dc.descriptionZdigitalizowano i udostępniono w ramach projektu pn. Rozbudowa otwartych zasobów naukowych Repozytorium Uniwersytetu w Białymstoku – kontynuacja, dofinansowanego z programu „Społeczna odpowiedzialność nauki” Ministra Edukacji i Nauki na podstawie umowy BIBL/SP/0040/2023/01.pl
dc.language.isoplpl
dc.publisherWydawnictwo Uniwersytetu w Białymstokupl
dc.titleKształtowanie się popytu na żywność ekologicznąpl
dc.typeBook chapterpl
dc.rights.holderCopyright © by Wydział Ekonomiczny Uniwersytetu w Białymstoku, Białystok 1998pl
dc.description.referencesBrombacher J., Hamm U.: Was kostet eine Ernährung mit Lebensmitteln aus alternativen Landbau? „Ökologie und Landbau", 1990, nr 75.pl
dc.description.referencesBrul P.: Potencjalny rynek dla żywności ekologicznej produkowanej w Polsce w krajach Unii Europejskiej, [w:] Rolnictwo ekologiczne i integrowane. Raport - 1995. Wyd. Fundacji Rozwój SGGW, Warszawa 1995.pl
dc.description.referencesDaw M., Freitas A: Przegląd rynku żywności ekologicznej w Wielkiej Brytanii, [w:] Rolnictwo ekologiczne i integrowane. Raport -1995. Wyd. Fundacji Rozwój SGGW, Warszawa 1995.pl
dc.description.referencesLohr L.: Implications of Organic Certification for Market Structure and Trade. Paper prepared for "Emergence of U.S. Organic Agriculture - Can We Compete?", a principal paper session at the AAEA annual meeting. Salt Lake City 1998.pl
dc.description.referencesŁuczka-Bakuła W.: Dystrybucja żywności ekologicznej w krajach Unii Europejskiej. „Handel Wewnętrzny", 1994, nr 1.pl
dc.description.referencesŁuczka-Bakuła W.: Świadomość i zachowanie ekologiczne konsumentów a ekorozwój, [w:] Mechanizmy i uwarunkowania ekorozwoju. PB, Białystok 1996.pl
dc.description.referencesŁuczka-Bakuła W.: Uwarunkowania produkcji i konsumpcji żywności ekologicznej. Zeszyty Naukowe - Seria II, Zeszyt 142, AE w Poznaniu, Poznań 1995.pl
dc.description.referencesMetera D., Bednarek A.: Aktualny stan handlu produktami ekologicznymi w Polsce, [w:] Rolnictwo ekologiczne i integrowane. Raport - 1995. Wyd. Fundacji Rozwój SGGW, Warszawa 1995.pl
dc.description.referencesRunowski H.: Ograniczenia i szanse rolnictwa ekologicznego. SGGW, Warszawa 1997.pl
dc.description.referencesTreager A.E.: An Investigation of the Demand for Organically Grown Produce. University of Edinburgh, Scottisch Agricultural College, Mphil, 1993.pl
dc.description.referencesVohrer M.: Ökologische Markwirtschaft in Europa. Nomos Verlagsgesellschaft, Baden-Baden 1992.pl
dc.description.referencesZysnarska E.: Ekonomiczne uwarunkowania rozwoju produkcji żywności wytwarzanej metodami ekologicznymi. UMK, Toruń 1996.pl
dc.description.firstpage91pl
dc.description.lastpage105pl
dc.identifier.citation2Zmiany w rolnictwie i jego otoczeniu w latach dziewięćdziesiątych, pod red. Barbary Kożuchpl
Występuje w kolekcji(ach):Książki / Rozdziały (WUwB)
Książki/Rozdziały (WEiF)

Pliki w tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
A_Boltromiuk_Ksztaltowanie_sie_popytu_na_zywnosc_ekologiczna.pdf758,28 kBAdobe PDFOtwórz
Pokaż uproszczony widok rekordu Zobacz statystyki


Pozycja jest chroniona prawem autorskim (Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone)