Proszę używać tego identyfikatora do cytowań lub wstaw link do tej pozycji:
http://hdl.handle.net/11320/15333
Pełny rekord metadanych
Pole DC | Wartość | Język |
---|---|---|
dc.contributor.author | Farhan, Jakub Ali | - |
dc.contributor.author | Kaczyński, Piotr | - |
dc.contributor.author | Perkowski, Maciej | - |
dc.date.accessioned | 2023-09-25T08:40:29Z | - |
dc.date.available | 2023-09-25T08:40:29Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.isbn | 978-83-64474-10-1 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11320/15333 | - |
dc.description.abstract | W ostatnich latach niepokojący trend w zakresie wzrostu liczby występowania przypadków chorób niezakaźnych sprawił, że zwiększyło się zainteresowanie kwestią tzw. „zdrowej żywności”. Pomimo ogromu regulacji dotyczących żywności, pojęcie „zdrowej żywności” nie jest ujęte w żadne ramy prawne, a jego rozumienie przez społeczeństwo jest niejednolite. Czym zatem jest według społeczeństwa „zdrowa żywność”? Niniejszy raport zawiera wyniki badania ankietowego, którego celem było uzyskanie odpowiedzi na to pytanie. Badanie ankietowe składało się z dwóch części – z jednej strony przeprowadzono badanie na reprezentatywnej grupie 1041 osób, a z drugiej strony przebadano 100 przedsiębiorców z branży żywnościowej. Uzyskane wyniki badania ankietowego stanowią dla zespołu badawczego punkt wyjścia do dalszych badań interdyscyplinarnych (nauki prawne, nauki chemiczne, nauki medyczne) w obszarze problemowym „zdrowej żywności”. | pl |
dc.description.sponsorship | Projekt finansowany ze środków budżetu państwa w ramach programu Ministra Edukacji i Nauki pod nazwą „Nauka dla Społeczeństwa”, nr projektu NdS/551580/2022/2022 | pl |
dc.language.iso | pl | pl |
dc.publisher | Wydawnictwo Prawo i Partnerstwo | pl |
dc.rights | Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | * |
dc.title | Społeczna percepcja zdrowej żywności w świetle interdyscyplinarnej pewności naukowej. Raport z wynikami badania ankietowego | pl |
dc.type | Book | pl |
dc.rights.holder | © Autorzy 2023; Raport udostępniony jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.pl) | pl |
dc.identifier.doi | 10.15290/spzzsipn.2023 | - |
dc.description.Affiliation | Jakub Ali Farhan - Uniwersytet w Białymstoku | pl |
dc.description.Affiliation | Piotr Kaczyński - Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.description.Affiliation | Maciej Perkowski - Uniwersytet w Białymstoku | pl |
dc.identifier.orcid | 0000-0002-3360-1553 | - |
dc.identifier.orcid | 0000-0002-3511-752X | - |
dc.identifier.orcid | 0000-0002-3909-3967 | - |
Występuje w kolekcji(ach): | Książki/Rozdziały (Wyd. PiP) |
Pliki w tej pozycji:
Plik | Opis | Rozmiar | Format | |
---|---|---|---|---|
Spoleczna_percepcja-zdrowej_zywnosci_w_swietle.pdf | 4,48 MB | Adobe PDF | Otwórz |
Pozycja ta dostępna jest na podstawie licencji Licencja Creative Commons CCL