REPOZYTORIUM UNIWERSYTETU
W BIAŁYMSTOKU
UwB

Proszę używać tego identyfikatora do cytowań lub wstaw link do tej pozycji: http://hdl.handle.net/11320/5659
Pełny rekord metadanych
Pole DCWartośćJęzyk
dc.contributor.authorKapała, Anna-
dc.date.accessioned2017-06-22T08:34:33Z-
dc.date.available2017-06-22T08:34:33Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationStudia Iuridica Agraria T. 14, 2016, s. 314-354pl
dc.identifier.issn1642-0438-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11320/5659-
dc.description.abstractThe aim of the paper is to present how the Italian legislature supports the promotion and sale of broadly understood regional and traditional products, including the products covered by EU quality system. It analyses rules for the implementation in some regional Rural Development Programs measure under art. 16 of EU Regulation 1305/2013 and the national and regional regulations concerning various forms of promotion and sale of products. Italian solutions to promote quality products, are focused on improving their commercialization in local markets in the short supply chain. These are the rules for the creation of farmers’ markets; destination of specific area in the municipal agricultural markets for local products; administration of regional products in agritourism; provisions enabling farmers to combine their agricultural and food products in the processing and direct sales, as well as providing a very broad catalog forms of union, both on the supply side (with respect to the participants in the production chain) as well as on the demand side, by creating the so-called folk purchasing groups.pl
dc.language.isoplpl
dc.publisherTemida 2pl
dc.subjectregional agricultural products and foodstuffspl
dc.subjectquality schemepl
dc.subjectshort food chainpl
dc.subjectItalian legislationpl
dc.titleWsparcie produktów regionalnych i tradycyjnych w ustawodawstwie krajowym na przykładzie prawa włoskiegopl
dc.title.alternativeSupport for regional and traditional products in the national legislation on the example of Italian lawpl
dc.typeArticlepl
dc.identifier.doi10.15290/sia.2016.14.21-
dc.description.AffiliationUniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiupl
dc.description.referencesAllen P., Kovach M., The capitalist composition of organic: The potential of markets in fulfilling the promise of organic agriculture, „Agriculture and human values” 2000, nr 17.pl
dc.description.referencesCarbone A., La valorizzazione della qualità agroalimentare: diverse strategie a confronto, Agriregionieuropa 2016, nr 2, www.agriregionieuropa.univpm.it.pl
dc.description.referencesCanfora I., Le nuove forme di commercializzazione dei prodotti alimentari: dalle vendite in rete ai “gruppi di acquisto solidale”, [w:] M. Goldoni, E. Sirsi (red.), Il ruolo del diritto nella valorizzazione e promozione dei prodotti agro-alimentari, Milano 2011.pl
dc.description.referencesCarbone A., Velazquez B. E., El sector Frutas y Hortalizas en Italia. Estructura, políticas y estrategias de valorización, [w]: S. Mili i S. Gatti (red.), Mercados agroalimentarios y globalización. Perspectivas para las producciones mediterráneas, Editorial CSIC, Colección Estudios Ambientales y Socioeconómico, 2005.pl
dc.description.referencesElkington J., Hailes J., The Green consumer guide, London 1998.pl
dc.description.referencesKapała A., Sprzedaż produktów rolnych jako działalność rolnicza w prawie włoskim, „Przegląd Prawa Rolnego” 2011, nr 2.pl
dc.description.referencesKapała A., Wymogi higieniczno-sanitarne w sprzedaży bezpośredniej produktów rolnych w prawie włoskim, „Przegląd Prawa Rolnego” 2013, nr 2.pl
dc.description.referencesKapała A., Agroturystyka jako rodzaj działalności rolniczej w prawie włoskim, „Przegląd Prawa Rolnego” 2007, nr 2.pl
dc.description.pages341-354pl
dc.description.volume14-
dc.description.firstpage341-
dc.description.lastpage354-
dc.identifier.citation2Studia Iuridica Agrariapl
Występuje w kolekcji(ach):Studia Iuridica Agraria, 2016, tom XIV

Pokaż uproszczony widok rekordu Zobacz statystyki


Pozycja jest chroniona prawem autorskim (Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone)