REPOZYTORIUM UNIWERSYTETU
W BIAŁYMSTOKU
UwB

Proszę używać tego identyfikatora do cytowań lub wstaw link do tej pozycji: http://hdl.handle.net/11320/3184
Tytuł: Bezpieczeństwo żywności a organizmy genetycznie modyfikowane. Instrumenty administracyjno–prawne
Inne tytuły: Food safety and genetic modified organisms – administrative law instruments
Autorzy: Micińska-Bojarek, Magdalena
Słowa kluczowe: food safety
genetically modified organisms (GMOs)
labeling
administrative law instruments
Cartagena protocol
safety clauses
Data wydania: 2013
Data dodania: 14-wrz-2015
Wydawca: Temida 2
Źródło: Studia Iuridica Agraria T. 11, 2013, s. 263-274
Abstrakt: Food is one components of environment such as animals plants and mashrooms. In the second half of the 20th century industrialization and chemization of environment led to serious contamination of food chain In the 1990s, alongside conventional certain, foodstuffs contaminations was appear a new issue – genetic modified organisms (GMOs). Genetically modified organisms (GMOs) are organisms, such as plants and animals, whose genetic characteristics are being modified artificially in order to give them a new property. It is a completely new elements in food and feed, so it forced questions for legal instrument to entrench food and environmental safety. This article elaborate about discussion in science and controversial concerning bioengineering food and feed safety and shows certain law instruments to control GMOs issues in the international, european and national law.
Afiliacja: Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa w Bydgoszczy
URI: http://hdl.handle.net/11320/3184
DOI: 10.15290/sia.2013.11.18
ISSN: 1642-0438
Typ Dokumentu: Article
Występuje w kolekcji(ach):Studia Iuridica Agraria, 2013, tom XI

Pliki w tej pozycji:
Plik Opis RozmiarFormat 
StudIurAgra_11_2013_Micinska-Bojarek.pdf272,4 kBAdobe PDFOtwórz
Pokaż pełny widok rekordu Zobacz statystyki


Pozycja jest chroniona prawem autorskim (Copyright © Wszelkie prawa zastrzeżone)